10 primeurs op Pleinvrees Festival 2017

Pleinvrees zou Pleinvrees niet zijn als we niet net even verder keken dan onze neus lang is. We hebben alvast 10 primeurs voor je op een rijtje gezet.

1. Het Twiske

Het zal je niet zijn ontgaan dat we dit jaar gaan verhuizen. Het Twiske, de weelderige achtertuin van Amsterdam-noord, is een festivallocatie om van te dromen. Mocht je daar je twijfels bij hebben, laat je dan overtuigen door de oogverblindende Pleinvrees Festival pre-movie: Planet Pleinvrees episode I: A Harmonious Wilderness.

2. Nieuw geluidssysteem

De nieuwe locatie samen met de ongeëvenaarde line-up verdienen wat ons betreft het beste wat er te bieden is op het gebied van de decibellen. De geluidsgolven zijn nog nooit zo kraakhelder bij je binnengerold!

3. 00:00 uur is het nieuwe 23:00 uur

Naast de groene heuvels en paadjes om te verdwalen, heeft Het Twiske nog een kadootje in petto. Pleinvrees Festival gaat dit jaar door tot middernacht. Dat betekent een uur langer genieten van de magische metamorfose die Het Twiske ondergaat als de zon ondergaat. Bereid je voor op een sprookjesachtig verlicht bos.

4. Theatervoorstellingen

Even ontsnappen aan de vierkwartsmaat kan dit jaar bij één van de absurdistische theatershows die op het programma staan. Wie durft na Pleinvrees Festival 2017 nog durft te zeggen dat er alleen maar cultuurbarbaren rondlopen op die festivals.

5. Joris Voorn

Een voorn in Het Twiske, alsof ze er daar nog niet genoeg van hebben, horen we je denken. Joris Voorn, binnen het genre de grootste Nederlandse DJ van het moment!  We zijn zo trots als een pauw dat-ie voor het eerst bij ons langskomt.

6. Polsbandjes zijn verleden tijd

Betalen met een polsbandje is zó 2016. Dit jaar geen probleem dat je geen idee hebt hoeveel cash er nog om je pols bungelt. Later meer over wat hiervoor in de plaats komt, maar dat het makkelijker wordt kunnen we alvast beloven.

7. Het Pompstation

Even bijtanken is er niet bij tijdens een bezoekje aan het Pompstation. Zet je schrap om over de knie gelegd te worden door onder meer Boris Brejcha, ROD, Oliver Koletzki en Reinier Zonneveld.

8. Pleinvrees dorp

Hét kloppend hart van Pleinvrees Festival; het dorp. Of je nou langskomt voor een speciaal biertje in onze bruine kroeg ', om je skills te testen bij rond de tafeltennis of voor de opgewonden ontspanning bij geile yoga. Het dorp is van alle gemakken voorzien. Alle info over het festivaldorp vind je hier.

9. The Gardens of Babylon

Nog een debutant op het festival: The Gardens of Babylon. Deze hechte community vormt een ware muzikale, spirituele en visuele beleving. Mocht je nog op zoek zijn naar het perfecte excuus om je eens te verdiepen in tantra, kijk niet verder ;-)


10. Donaties

Pleinvrees is een wereldverbeteraar, en daarom doneren wij namens alle Pleiners 2 euro per bezoeker aan Het Twiske. Hiermee helpen wij de prachtige natuur behouden te blijven en dragen we bij het instand houden van recreatieve voorzieningen in het gebied. Pleinvrees komt ook wat terugbrengen!