Ga op wereldreis in de Muziekkapel

Nieuw op Pleinvrees Festival: de Muziekkapel. Ga op muzikale excursie langs alle werelddelen en laat de avonturier in je los. Een extravagante potpourri van flamenco, reggae, ska, cumbia, balkan, afrobeat, mariachi, gipsy en nog veel meer. ‘Bijzijn is meemaken’ was niet eerder zó op z'n plek.

Boka de Halat de Banjul | 19:15 - 20:15 uur

Boka de Halat de Banjul gaat jullie een heerlijke West-Afrikaanse mengelmoes van Mbalax, jazz, afrobeat, reggae, rock en alles daartussenin voorschotelen. Maak je klaar voor ritmes die zelfs de stijfste harken omtoveren tot ritmische slangenmensen met heupen flexibel als een Barbapapa.

La Banda Fantástica | 17:30 - 18:30 uur

De eerste cumbia band die ons land rijk is, komt de muziekkapel verblijden met een vrolijke noot. La Banda Fantástica komt standaard gewapend met meer energie dan een puberende scholier op een dieet van Red Bull en winegums.

MAMIHLAPINATAPAI | 21:00 - 22:15 uur

We houden ons hart vast als MAMIHLAPINATAPAI het podium van de muziekkapel betreedt. Met hun cocktail-de-fiësta van latin, balkan, ska, reggae, jazz, flamenco en cumbia is er een kans dat de tent letterlijk wordt afgebroken. Zet je schrap voor een oorverdovend slotstuk van dit bonte gezelschap.

Ooostblok | 14:00 uur - 15:00 uur

Acht robuuste kerels, met een nog robuuster repertoire. Uitgedost in de fraaiste zigeunerkitsch lijken de heren rechtstreeks van de Siberische toendra af te stappen. Knoop je bontmuts stevig vast en kom springen, stampen en op de Bosnische Tango.

Piñata - 15:45 - 16:45 uur

Rechtstreeks vanaf het strand van Scheveningen rollen de mannen van Piñata de Muziekkapel in. Met hun aanstekelijke allegaartje van ska, reggae, hiphop, latin, mariachi en een snufje Haagse Bluf tovert Piñata ieder publiek om in een kolkende massa van ledematen. Handen binnenboord, let op je hoofd en gáán.

 

Tjade

Als de laatste tonen van de band wegsterven neemt Tjade het stokje vakkundig over. Met een koffer vol zorgvuldig geselecteerde chansons houdt de Groninger de heupen los, terwijl de Muziekkapel in gereedheid wordt gebracht voor één van de exotische klapstukken die op het programma staan.