Info

Over Pleinvrees Festival

Waar en wanneer?

Pleinvrees Festival is terug op 2 september 2017. Het sluitstuk van je festivalzomer. En dolblij zijn we, want we verhuizen namelijk naar Het Twiske! Dit weeldige natuur- en recreatiegebied is de mooist denkbare festivallocatie van Amsterdam en omstreken. 

Openingstijden

De deuren van Pleinvrees Festival openen om 12:00 en sluiten om 24:00. Tussen 14.00 en 15:30 is het spitsuur bij de ingang, dus kom lekker vroeg om het gehele programma mee te maken en de wachtrijen te voorkomen!

Leeftijd

18+. Neem dus altijd een geldig legitimatiebewijs mee om te bewijzen dat je naar binnen mag, anders ben je nog lang niet jarig. 

Locatie

We verhuizen naar het Twiske!  Dit prachtige natuur –en recreatiegebied is de achtertuin van Amsterdam-Noord, en is (naar onze bescheiden mening) de mooist denkbare festivallocatie van Amsterdam en omstreken.

Groene rollende heuvels, talloze bomen om te omhelzen, hoekjes om te verdwalen, bosjes om in te zoenen en konijnenkeutels om in te zitten. Dit is goed nieuws, want beesten als wij horen in de natuur!

Kluisjes

Jasje aan jasje uit? Geen probleem, deze kun je onbeperkt in en uit je kluis halen. We hebben overigens wel een bloedhekel aan bontjassen. Bij de entree kun je een kluisje huren of je haalt hier een ticket in de voorverkoop. Zelfs een kind kan de was doen. 

Persaanvragen?

Persaanvragen kunnen gestuurd worden naar pers@pleinvrees.net. Graag in de mail beschrijven voor welk medium de aanvraag is en op welke manier er aandacht wordt besteed aan het evenement.

Werken op Pleinvrees Festival?

Onze patatgeneratie is liever lui dan moe, maar werken op een festival is geen werk te noemen. Leuker dan dit wordt je mouwen namelijk opstropen niet, en je houdt er nog een buslading nieuwe vrienden aan over ook!

Wil je helpen aan de opbouw van het festival en vind je het leuk om stages te klussen? Stuur een mail naar info@pleinvrees.net en we zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. 

Participeren aan Pleinvrees Festival?

Nieuwe initiatieven en creatieve partijen die ons festivaldorp nog gezelliger, veelzijdiger en absurder willen maken, zijn bij ons altijd welkom. 

Je aanmelden kan hier! We zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. 

Contactgegevens

Pleinvrees Events BV.

Cruquiusweg 146

1019 AK Amsterdam

info@pleinvrees.net

Organisatie

Het allerleukste aan Pleinvrees zijn uiteraard de mensen die er werken ;) Tijdens Koninginnedag ontstaan als feestje voor 23 vrienden vanuit een oliebollenkraam en daarna behoorlijk uit de klauwen gelopen. Maar wat zijn we door de jaren heen gewoon gebleven. Pleinvrees is nog steeds een festival door en voor vrienden. Dit toegankelijke en persoonlijke karakter blijven we graag behouden.  De Pleinvrees jaaragenda bestaat uit de evenementen Pleinvrees Festival, Am Strand, On Tour en ADE en iedereen is welkom!

Vervoer

Openbaar vervoer

Het vanuit heel Nederland goed bereikbare NS Station Sloterdijk is het vertrekpunt van een razendsnelle (c.a. 10 min) Pleinvrees pendelbus service naar Het Twiske.

Een retour kaartje koop je op Station Sloterdijk zelf voor €8,-.  

 

Fiets

Een prachtige rit langs het Noordhollandsch Kanaal of door het stoere NDSM-gebied brengt je bij je bestemming: Het prachtige Twiske. Verreweg de fijnste manier om Pleinvrees Festival aan te vliegen. 

Auto

Ben je van plan om met de auto naar Het Twiske te komen? Dat kan, maar we proberen met oog op het milieu het gebruik van deze rijdende sigarendoos te ontmoedigen. Als je echte niet anders kan, maximaliseer dan wel het aantal inzittenden, terwijl bestuurders braaf de BOB blijven. 

Tijdens Pleinvrees Festival zijn er werkzaamheden aan de A10 West. Deze is dicht in noordelijke richting (binnenring) vanaf knooppunt De Nieuwe Meer tot de Basisweg (S102), inclusief de op- en afritten en parallelwegen. Kijk hier voor de omleidingen via de A4 en A5.

Je kunt aangschaffen bij de parkeerplaats op bij het festival. Parkeerkaarten kosten € 20,-.

Parkeren

Om de hoek van het festivalterrein is volop parkeergelegenheid. Je kunt hier een parkeerkaart aanschaffen. 

Bus

Gezellig, gemakkelijk en voordelig met de bus naar Pleinvrees Festival? Vertrek vanuit jouw woonplaats en reis mee in één van de fijne touringcars via Partybussen.nl. Vroege vogel korting tot 8 weken voor vertrek!

Info & reserveren via: www.partybussen.nl

Pendelbussen

Het vertekpunt van de pendelbussen PLeinvrees Festival is bij de tram- en bushalte van het NS Station Amsterdam Sloterdijk. Deze brengt je in ca. 10 minuten naar Het Twiske. De bussen beginnen op 2 september met rijden om ca. 11:30 uur en rijden de hele dag heen en weer totdat de laatste bezoeker het festival weer veilig heeft verlaten. 

Een retour kaartje koop je op Station Sloterdijk zelf voor €8,-. 

 

Tickets

Waar te koop?

De kaartverkoop voor Pleinvrees Festival is gestart. Koop je tickets hier! Wij raden iedereen aan om louter de tickets via onze website te kopen. Helemaal uitverkocht? In dit geval biedt Ticketswap de mogelijkheid om veilig een ticket te kopen. Met de 100% safe regeling van Ticketswap hebben wij eventuele oplichters geweerd voor jullie!

Ticket printen?

Niet doen, nergens voor nodig! Met de technologie van tegenwoordig kunnen wij je ticket gewoon vanaf je Smartphone scannen. Zorg er wel voor dat je helderheid op de hoogste stand staat en pak tijdig je mobiel in de rij om zo snel mogelijk te kunnen feesten. Beter voor het milieu, want we bespraren op papier en inkt. Als we dit allemaal braaf doen, vergaat de wereld wellicht een dagje later =) 

Ticket kwijt?

Weet je niet meer waar je ze voor het laatst hebt gezien of heb je al een paar keer gekeken en hebt het nu toch opgegeven? Niet getreurd! Neem contact op met info@pleinvrees.net

Niet ontvangen?

Heb je geen bevestigingsmail of ticket ontvangen? Neem dan contact op met info@pleinvrees.net

Denk aan het milieu

Bomen zijn goeie vrienden van ons, ze geven zuurstof en vertellen welk seizoen het is. Wij zien dan ook het liefst dat iedereen zijn ticket gewoon download op zijn of haar Smartphone. Zo besparen wij gezamenlijk heel wat printjes!

Groepstickets los doorverkopen?

Groepstickets zijn niet los door te verkopen. Het heet natuurlijk niet voor niets een groepsticket ;-)

Celebrate Safe

Wat is Celebrate Safe?

Met elkaar dansen tot de zon ondergaat moedigen wij alleen maar aan! Maar wat wij net zo belangrijk vinden is dat iedereen heelhuids thuiskomt. Feesten kan namelijk best wat risico’s met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan uitdroging van alcohol, de risico’s van harddrugs of het oplopen van een zonnesteek. Wij vinden het belangrijk dat iedereen veilig feest en daarom werken wij samen met Celebrate Safe. Celebrate Safe is een platform wat professionele voorlichting en hulpverlening biedt. Zo dragen we bij aan een veiliger en gezonder uitgaansleven!

Alcohol en drugs

Alcohol en drugsgebruik is nooit zonder risico’s! Denk aan je lichaam en probeer maat te houden. Vergeet ook niet dat harddrugs nog steeds illegaal zijn! Het lijkt misschien in onze tolerante maatschappij dat drugs geaccepteerd is, maar wettelijk is dit niet toegestaan. Kies je er toch voor om drugs te gebruiken? Laat deze dan testen voordat je ze gebruikt. Hiernaast is het erg belangrijk dat je goed op elkaar let en elkaar natuurlijk nooit in de steek laat. Als je je niet lekker voelt na drugsgebruik, ga dan meteen naar de EHBO of vraag om hulp. De EHBO heeft beroepsgeheim en zullen nooit aangifte doen bij de politie. Wil je meer informatie hierover of meer weten over de gezondheidsrisico’s, ga dan naar www.drugsenuitgaan.nl.

Maatregelen

Drugs zijn wettelijk niet toegestaan, en dus ook niet op Pleinvrees Festival. Bij de ingang wordt iedere bezoeker gecontroleerd en dus ook gefouilleerd op het bezit van softdrugs en harddrugs. Mocht je iets op zak hebben, dan kun je een boete of zelfs een celstraf krijgen.

Meer informatie

Onze huisregels

Gewoon doen zoals je bij je moeder thuis doet, dus hierbij de huisregels.

Algemene voorwaarden

Lees hier de algemene voorwaarden.

Privacy statement

Lees hier de Privacy Statement.

En uiteraard is Pleinvrees Festival geen privacy gelegenheid.

I Love my ears

Please take care of your ears! With music above 87 dB it is smart to use earplugs with a special music filter. With these earplugs you can still hear the music perfectly, conversations remain intelligible and most important of all, you prevent hearing damage and the annoying ringing after the event. In addition the Alpine PartyPlug earplugs are super comfortable. During Pleinvrees am Strand Alpine PartyPlug earplugs will be available at all the cash desks. The PartyPlug earplugs are reusable, so you can protect your ears not only at Pleinvrees am Strand but on other festivals as well. Love your ears!

Overige vragen?

Staat je vraag hier niet bij? Dan is dat vast een hele bijzondere! Stel deze dan maar stiekem over de mail. Dit kan naar info@pleinvrees.net