Info

Over Pleinvrees Festival

Waar en wanneer?

Pleinvrees Festival is terug! Op zaterdag 8 juni gaan we met de hele Pleinvrees familie op avontuur op een hagelnieuwe locatie; de monumentale NDSM werf aan de oevers van 't IJ!

Openingstijden

De deuren van Pleinvrees Festival openen om 12:00 en sluiten om 23:00. Tussen 14.00 en 15:30 is het spitsuur bij de ingang, dus kom lekker vroeg om het gehele programma mee te maken en de wachtrijen te voorkomen!

Leeftijd

18+. Neem dus altijd een geldig legitimatiebewijs mee om te bewijzen dat je naar binnen mag, anders ben je nog lang niet jarig. 

Locatie

We hebben een hagelnieuwe locatie voor Pleinvrees Festival! Dit jaar reizen we met de hele Pleinvrees familie af naar de monumentale NDSM werf.

Dansen, zonnen (of zoenen ;-)) en genieten aan de oevers van 't IJ!

Kluisjes

Jasje aan jasje uit? Geen probleem, deze kun je onbeperkt in en uit je kluis halen. We hebben overigens wel een bloedhekel aan bontjassen. Bij de entree kun je een kluisje huren of je haalt hier een ticket in de voorverkoop. Zelfs een kind kan de was doen. 

Persaanvragen

Persaanvragen kunnen gestuurd worden naar info@pleinvrees.net. Graag in de mail beschrijven voor welk medium de aanvraag is en op welke manier er aandacht wordt besteed aan het evenement.

Werken op Pleinvrees Festival?

Onze patatgeneratie is liever lui dan moe, maar werken op een festival is geen werk te noemen. Leuker dan dit wordt je mouwen opstropen namelijk niet, en je houdt er nog een buslading nieuwe vrienden aan over ook!

Wil je helpen aan de opbouw van het festival en vind je het leuk om stages te klussen? Stuur een mail naar info@pleinvrees.net en we zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. 

Contactgegevens

Pleinvrees Events BV.

Archangelkade 31

1013 BE Amsterdam

info@pleinvrees.net

+31657529374

Organisatie

Het allerleukste aan Pleinvrees zijn uiteraard de mensen die er werken ;) Tijdens Koninginnedag ontstaan als feestje voor 23 vrienden vanuit een oliebollenkraam en daarna behoorlijk uit de klauwen gelopen. Maar wat zijn we door de jaren heen gewoon gebleven. Pleinvrees is nog steeds een festival door en voor vrienden. Dit toegankelijke en persoonlijke karakter blijven we graag behouden.  De Pleinvrees jaaragenda bestaat uit de evenementen Pleinvrees Festival, Am Strand, On Tour en ADE en iedereen is welkom!

Vervoer

Openbaar vervoer

Het vanuit heel Nederland goed bereikbare NS Station Amsterdam Centraal is het vertrekpunt van het (gratis) festivalpontje die je binnen een paar minuten naar de NDSM-werf vaart. 

 

 

Fiets

Kom je op je stalen ros? Dan kun je deze het beste in de fietsenstalling bij Amsterdam Centraal Station parkeren en je weg vervolgen met de immer gezellige festivalpont.

Maar er zijn meerdere wegen die naar de NDSM-werf leiden! In plaats van de festivalpont kun je ook kiezen voor de Buiksloterwegpont. Vanaf daar wacht je nog een kleine tien minuten-durende fietstocht door het prachtige Amsterdam Noord.

Auto

Ben je van plan om met de auto naar de NDSM-werf te komen? Dat kan, maar we proberen met oog op het milieu het gebruik van deze rijdende sigarendoos te ontmoedigen. Als je echt niet anders kan, maximaliseer dan wel het aantal inzittenden, terwijl bestuurders braaf de BOB blijven. 

Neem op de ring A10 de afslag S116 of S118 en vervolg je weg naar de NDSM. Er kan (gratis) geparkeerd worden in de buurt, maar houd er rekening mee dat er maar een beperkt aantal plaatsen zijn!

Parkeren

Rondom de NDSM kun je (gratis) parkeren. Houd er wel rekening mee dat er maar een beperkt aantal plaatsen zijn!

Bus

Gezellig, gemakkelijk en voordelig met de bus naar Pleinvrees Festival? Vertrek vanuit jouw woonplaats en reis mee in één van de fijne touringcars via Partybussen.nl. Vroege vogel korting tot 8 weken voor vertrek!

Meer info vind je op festival.pleinvrees.net/tickets/

Tickets

Waar te koop?

De kaartverkoop voor Pleinvrees Festival is gestart. Koop je tickets hier! Wij raden iedereen aan om louter de tickets via onze website te kopen. Helemaal uitverkocht? In dit geval biedt Ticketswap de enige mogelijkheid om veilig een ticket te kopen. Met de 100% safe regeling van Ticketswap hebben wij eventuele oplichters geweerd voor jullie!

Ticket printen?

Niet doen, nergens voor nodig! Met de technologie van tegenwoordig kunnen wij je ticket gewoon vanaf je smartphone scannen. Zorg er wel voor dat je helderheid op de hoogste stand staat en pak tijdig je mobiel in de rij om zo snel mogelijk te kunnen feesten. Beter voor het milieu, want we bespraren op papier en inkt. Als we dit allemaal braaf doen, vergaat de wereld wellicht een dagje later ;-) 

Ticket kwijt?

Geen paniek!

Het komt vaker voor dat een ticket ineens onvindbaar is. Loop eerst onderstaande stappen door om te checken of je 'm zelf terug kunt halen:

1. Check altijd eerst je spambox;
2. Zoek in je mail naar 'Sollidd', onze ticketprovider;
3. Bekijk met welk mailaccount je bent ingelogd op Facebook. Het kan zijn dat je met je Facebook-account in de ticketshop ben ingelogd. Als dat het geval is, ontvang je de tickets ook op dit mailadres.

Is je ticket nu nog steeds spoorloos? Stuur dan een mailtje naar info@pleinvrees.net

Niet ontvangen?

Heb je geen bevestigingsmail of ticket ontvangen? Neem dan contact op met info@pleinvrees.net

Denk aan het milieu

Bomen zijn goeie vrienden van ons, ze geven zuurstof en vertellen welk seizoen het is. Wij zien dan ook het liefst dat iedereen zijn ticket gewoon download op zijn of haar smartphone. Zo besparen wij gezamenlijk heel wat printjes!

Groepstickets los doorverkopen?

Groepstickets zijn niet los door te verkopen. Het heet natuurlijk niet voor niets een groepsticket ;-)

Celebrate Safe

Wat is Celebrate Safe?

Met elkaar dansen tot de zon ondergaat moedigen wij alleen maar aan! Maar wat wij net zo belangrijk vinden is dat iedereen heelhuids thuiskomt. Feesten kan namelijk best wat risico’s met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan uitdroging van alcohol, de risico’s van harddrugs of het oplopen van een zonnesteek. Wij vinden het belangrijk dat iedereen veilig feest en daarom werken wij samen met Celebrate Safe. Celebrate Safe is een platform wat professionele voorlichting en hulpverlening biedt. Zo dragen we bij aan een veiliger en gezonder uitgaansleven!

Alcohol en drugs

Alcohol en drugsgebruik is nooit zonder risico’s! Denk aan je lichaam en probeer maat te houden. Vergeet ook niet dat harddrugs nog steeds illegaal zijn! Het lijkt misschien in onze tolerante maatschappij dat drugs geaccepteerd is, maar wettelijk is dit niet toegestaan. Kies je er toch voor om drugs te gebruiken? Laat deze dan testen voordat je ze gebruikt. Hiernaast is het erg belangrijk dat je goed op elkaar let en elkaar natuurlijk nooit in de steek laat. Als je je niet lekker voelt na drugsgebruik, ga dan meteen naar de EHBO of vraag om hulp. De EHBO heeft beroepsgeheim en zal nooit aangifte doen bij de politie. Wil je meer informatie hierover of meer weten over de gezondheidsrisico’s, ga dan naar www.drugsenuitgaan.nl.

Maatregelen

Drugs zijn wettelijk niet toegestaan, en dus ook niet op Pleinvrees Festival. Bij de ingang wordt iedere bezoeker gecontroleerd en dus ook gefouilleerd op het bezit van softdrugs en harddrugs. Mocht je iets op zak hebben, dan kun je een boete of zelfs een celstraf krijgen.

Meer informatie

Onze huisregels

Gewoon doen zoals je bij je moeder thuis doet, dus hierbij de huisregels.

Algemene voorwaarden

Lees hier de algemene voorwaarden.

Privacy statement

Lees hier de Privacy Statement.

En uiteraard is Pleinvrees Festival geen privacy gelegenheid.

I Love my ears

Pas op je oren! 

Het is verstandig om op maat gemaakte gehoorbescherming met speciale muziekfilters te dragen wanneer het geluid boven de 87 dB uitkomt. Vergeten? Kwijt? Nog niet aangeschaft? Op Pleinvrees Festival verkopen we PartyPlugs oordoppen van Alpine. Met deze oordoppen kun je de muziek nog steeds perfect horen, gesprekken blijven verstaanbaar en 't meest belangrijk: je beschermt je oren tegen gehoorschade en die vervelende piep na het festival. Daarbij zitten ze ook nog eens super comfortabel!

Tijdens Pleinvrees Festival kun je deze kopen bij de kassa's op het terrein. Het zijn geen wegwerp-oordoppen, dus na Pleinvrees Festival ben je er ook nog wel even zoet mee op andere festivals.

Love your ears!

Overige vragen?

Staat je vraag hier niet bij? Dan is dat vast een hele bijzondere! Stel deze dan maar stiekem over de mail. Dit kan naar info@pleinvrees.net