Algemene info

Over Pleinvrees Festival

Waar en wanneer?

Pleinvrees Festival 2022 zal zijn op 4 juni 2022 aan de NDSM-werf in Amsterdam.

Locatie: NDSM-werf. 
Adres: T.T. Neveritaweg 15, 1033 RG Amsterdam, Nederland

Openingstijden

Na lang binnen zitten verwachten we dat je vooral de begintijd wil weten zodat je vanaf moment 1 aan de hekken kan rammelen?

Pleinvrees Festival duurt van 12:00u tot 23:00u.

Coronamaatregelen

Tijdens Pleinvrees Festival volgen we de richtlijnen die mogelijk worden gesteld tegen die tijd. Daarover later meer!

Leeftijd

18+. Neem dus altijd een geldig legitimatiebewijs mee om te bewijzen dat je naar binnen mag, anders ben je nog lang niet jarig. 

Locatie

Pleinvrees Festival 2022 vindt plaats op de NDSM-werf in Amsterdam.

Adres: T.T. Neveritaweg 15, 1033 RG Amsterdam, Nederland

Persaanvragen

Wil je lovende woorden schrijven over Pleinvrees waarin superlatieven tekort komen? Persaanvragen kunnen gestuurd worden naar info@pleinvrees.net. Graag in de mail beschrijven voor welk medium de aanvraag is en op welke manier er aandacht wordt besteed aan het evenement. Maken we er samen wat moois van!

Werken op Pleinvrees Festival?

Je kent het wel; "Aan het einde van mijn geld houd ik altijd een stukje maand over"?

Lijkt jou het leuk om onze duurzaamheidsprojecten te ondersteunen, een kijkje achter de schermen te krijgen en daarna te dansen met je vrienden? Neem een kijkje op de website van The Revolution Foundation voor meer informatie t.z.t., en meld je aan om te komen werken op Pleinvrees Festival!

Contactgegevens

Pleinvrees Events BV.

Archangelkade 31

1013 BE Amsterdam

info@pleinvrees.net

Organisatie

Het allerleukste aan Pleinvrees zijn uiteraard de mensen die er werken ;) Tijdens Koninginnedag ontstaan als feestje voor 23 vrienden vanuit een oliebollenkraam en daarna behoorlijk uit de klauwen gelopen. Maar wat zijn we door de jaren heen gewoon gebleven. Pleinvrees is nog steeds een festival door en voor vrienden. Dit toegankelijke en persoonlijke karakter blijven we graag behouden.  De Pleinvrees jaaragenda bestaat uit de evenementen Pleinvrees Festival, On Tour, ADE, zomaar een leuke clubavond en daar iedereen is welkom!

Vervoer

Openbaar vervoer

Alles wordt voor je geregeld en met het OV hebben we zo min mogelijk impact op de omgeving. Dus kom je met de bus of trein richting Amsterdam? Perfect! Vanaf Amsterdam Centraal gaat een hele gezellige festival-pont die je naar de NDSM brengt, daar waar Pleinvrees Festival plaatsvindt.

Kan niet missen!

Fiets

Kom je op je tweewieler? Dan kun je deze het beste in de fietsenstalling bij Amsterdam Centraal Station parkeren en je weg vervolgen met de immer gezellige festivalpont.

Maar er zijn meerdere wegen die naar de NDSM-werf leiden! In plaats van de festivalpont kun je ook kiezen voor de Buiksloterwegpont. Vanaf daar is het nog een kleine tien minuten-durende fietstocht door het pittoreske Amsterdam Noord. Er is een grote fietsenstalling aanwezig dus daar kan je je stalen ros in kwijt. 

Auto

Ben je van plan om met de auto naar de NDSM-werf te komen? Dat kan, maar we proberen met oog op het milieu het gebruik van deze rijdende sigarendoos te ontmoedigen. Als je echt niet anders kan, prop jullie wagen dan zo vol mogelijk terwijl bestuurders braaf de BOB blijven en MONO rijden. 

Neem op de ring A10 de afslag S116 of S118 en vervolg je weg naar de NDSM. Er kan (gratis) geparkeerd worden in de buurt, maar houd er rekening mee dat er maar een beperkt aantal plaatsen is!

Parkeren

Rondom de NDSM kun je (gratis) parkeren. Houd er wel rekening mee dat er maar een beperkt aantal plaatsen zijn!

Bus

Gezellig, gemakkelijk en voordelig met de bus naar Pleinvrees Festival? Vertrek vanuit jouw woonplaats en reis mee in één van de fijne touringcars via Partybussen.nl. Meer info vind je hierrrrr!

Reis je zelf via een touring car organisatie? Stuur ons even een mail op info@pleinvrees.net en geef hierin aan met hoeveel bussen jullie naar het festival willen komen. Dan kunnen we jullie veilig naar de ophaal- / afzetplek sturen zonder impact op het overige verkeer te veroorzaken.

Uber

Niet willen stressen over op tijd komen voor het OV, maar ook geen zin om de BOB te spelen of je in te spannen op je swapfiets? Uber is je beste vriend!

Vanaf de afzetplaats rol je zo Pleinvrees Festival op en als je na afloop de borden 'Uber' volgt, zorgt je chauffeur er ook weer voor dat je keurig netjes thuis wordt afgezet. Dus download de app, reserveer je rit en de chauff komt je binnen een paar minuten oppikken. 

Meer informatie

Onze huisregels

Gewoon doen zoals je bij je moeder thuis doet, dus hierbij de huisregels.

Algemene voorwaarden

Lees hier de algemene voorwaarden.

Privacy statement

Lees hier de Privacy Statement.

En uiteraard is Pleinvrees Festival geen privacy gelegenheid.

Overige vragen?

Staat je vraag hier niet bij? Dan is dat vast een hele bijzondere! Stel deze dan maar stiekem over de mail. Dit kan naar info@pleinvrees.net

Celebrate Safe

Wat is Celebrate Safe?

Met elkaar dansen tot de zon ondergaat moedigen wij alleen maar aan! Maar wat wij net zo belangrijk vinden is dat iedereen veilig thuiskomt. Feesten kan namelijk best wat risico’s met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan uitdroging van alcohol, de risico’s van harddrugs of het oplopen van een zonnesteek. Wij vinden het belangrijk dat iedereen veilig feest en daarom werken wij samen met Celebrate Safe. Celebrate Safe is een platform wat professionele voorlichting en hulpverlening biedt. Zo dragen we bij aan een veiliger en gezonder uitgaansleven!

Alcohol en drugs

Alcohol en drugsgebruik is nooit zonder risico’s! Denk aan je lichaam en probeer maat te houden. Vergeet ook niet dat harddrugs nog altijd illegaal zijn! Het lijkt misschien in onze tolerante maatschappij dat drugs geaccepteerd is, maar wettelijk is dit niet toegestaan. Kies je er toch voor om drugs te gebruiken? Laat deze dan testen voordat je ze gebruikt. Hiernaast is het erg belangrijk dat je goed op elkaar let en elkaar natuurlijk nooit in de steek laat. Als je je niet lekker voelt, ga dan meteen naar de EHBO of vraag om hulp. De EHBO heeft beroepsgeheim en zal nooit aangifte doen bij de politie. Bovendien zijn ze een luisterend oor en kan je even tot rust komen bij ze! Wil je meer informatie hierover of meer weten over de gezondheidsrisico’s, ga dan naar www.drugsenuitgaan.nl.

Maatregelen

Drugs zijn wettelijk niet toegestaan en dus ook niet op Pleinvrees Festival. Bij de ingang wordt iedere bezoeker gecontroleerd en dus ook gefouilleerd op het bezit van softdrugs en harddrugs. Mocht je iets op zak hebben, dan kun je een boete of zelfs een celstraf krijgen.