Algemene info

Tickets

Waar te koop?

De kaartverkoop voor Pleinvrees Festival is gestart. Koop je tickets hier! We raden iedereen aan om louter de tickets via onze website te kopen, just to be safe. Helemaal uitverkocht? In dit geval biedt Ticketswap de enige mogelijkheid om veilig een ticket te kopen. Met de 100% safe regeling van Ticketswap hebben wij eventuele oplichters geweerd voor jullie!

Ticket printen?

Nergens voor nodig, want als je slim bent heb je onze CLOSE app al gedownload :)
Mocht dat niet het geval zijn, met de technologie van tegenwoordig kunnen wij je ticket gewoon vanaf je smartphone scannen. Zorg er wel voor dat je helderheid op de hoogste stand staat en pak tijdig je mobiel in de rij om zo snel mogelijk te kunnen feesten. Beter voor het milieu, want we bespraren op papier en inkt. Als we dit allemaal braaf doen kunnen we minimaal 1 dag langer van onze planeet genieten!

Ticket kwijt?

Geen paniek!

Het komt vaker voor dat een ticket ineens onvindbaar is. Loop eerst onderstaande stappen door om te checken of je 'm zelf terug kunt halen:

1. Check altijd eerst je spambox;
2. Zoek in je mail naar 'Sollidd', onze ticketprovider;
3. Bekijk met welk mailaccount je bent ingelogd op Facebook. Het kan zijn dat je met je Facebook-account in de ticketshop ben ingelogd. Als dat het geval is, ontvang je de tickets ook op dit mailadres.

Is je ticket nu nog steeds onvindbaar? Dán mag een mailtje naar info@pleinvrees.net

Niet ontvangen?

Heb je geen bevestigingsmail of ticket ontvangen? Dan is onze ticketverstuurder misschien net op koffiebreak. Neem even contact op met info@pleinvrees.net

Denk aan het milieu

Bomen zijn onze besties, ze geven zuurstof en vertellen welk seizoen het is. Wij zien dan ook het liefst dat iedereen zijn ticket gewoon download op zijn of haar smartphone. Zo besparen wij gezamenlijk heel wat printjes en blijft onze aarde net even wat mooier!

Groepstickets los doorverkopen?

Groepstickets zijn niet los door te verkopen. Het heet natuurlijk niet voor niets een groepsticket ;-)
Dus als je er om een onverklaarbare reden vanaf wil, zoek een groepje die het van jullie overneemt!

Over Pleinvrees Festival

Waar en wanneer?

Pleinvrees Festival is ein-de-lijk terug! Op zaterdag 30 mei gaan we met de hele Pleinvrees familie kennis maken met onze fonkelnieuwe locatie, het betonnen stadsstrand NDSM, lekker aan het water!

Openingstijden

De deuren van Pleinvrees Festival openen om 12:00 en sluiten om 23:00. We verwachten dat het al vroeg vol is vanwege de weergaloze artiesten van begin tot eind! Ons advies is dus ook om lekker op tijd te komen!

Corona update

We zijn ons bewust van het Corona virus en houden alle updates scherp in de gaten.
We staan in nauw contact met gespecialiseerde instanties en partners, zoals het RIVM, GGD, de overheid en de diverse gemeenten waaronder Gemeente Amsterdam om tijdig voorzorgsmaatregelen te nemen en risico’s te vermijden.

Voor onze volledige update, check deze pagina.

Leeftijd

18+. Neem dus altijd een geldig legitimatiebewijs mee om te bewijzen dat je naar binnen mag, anders ben je nog lang niet jarig. 

Locatie

We hebben een fonkelnieuwe locatie voor Pleinvrees Festival; de NDSM-werf! Eigenlijk zouden we daar vorig jaar al kennis mee maken, maar dat liep even anders door Moeder Natuur! 

Zonnedansjes voor dit jaar worden aangemoedigd zodat we straks lekker kunnen genieten aan de oevers van 't IJ!

Kluisjes

Op 30 mei is het nog lente dus het zou zomaar eens kunnen afkoelen in de avond. Dus jasje aan jasje uit? Geen probleem, deze kun je onbeperkt in en uit je kluis halen. Bij de entree kun je een kluisje huren of je haalt hier een ticket in de voorverkoop. Makkelijker wordt het niet!

Persaanvragen

Wil je lovende woorden schrijven over Pleinvrees waarin superlatieven tekort komen? Persaanvragen kunnen gestuurd worden naar info@pleinvrees.net. Graag in de mail beschrijven voor welk medium de aanvraag is en op welke manier er aandacht wordt besteed aan het evenement. Maken we er samen wat moois van!

Werken op Pleinvrees Festival?

Je kent het wel; "Aan het einde van mijn geld houd ik altijd een stukje maand over"?
Is het weer zo laat dat je geen pecunia hebt maar wil je logischerwijs wel op ons fijne festival zijn?

Je kan bijvoorbeeld helpen aan de opbouw van het festival of stages klussen! Stuur een mail naar info@pleinvrees.net en we zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. 

Participeren aan Pleinvrees Festival?

Nieuwe initiatieven en creatieve partijen die ons festivalterrein nog gezelliger, veelzijdiger en memorabeler willen maken, zijn bij ons altijd welkom. 

Je aanmelden kan hier! We zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen!

Contactgegevens

Pleinvrees Events BV.

Archangelkade 31

1013 BE Amsterdam

info@pleinvrees.net

+31681152422

Organisatie

Het allerleukste aan Pleinvrees zijn uiteraard de mensen die er werken ;) Tijdens Koninginnedag ontstaan als feestje voor 23 vrienden vanuit een oliebollenkraam en daarna behoorlijk uit de klauwen gelopen. Maar wat zijn we door de jaren heen gewoon gebleven. Pleinvrees is nog steeds een festival door en voor vrienden. Dit toegankelijke en persoonlijke karakter blijven we graag behouden.  De Pleinvrees jaaragenda bestaat uit de evenementen Pleinvrees Festival, On Tour, ADE, zomaar een leuke clubavond en daar iedereen is welkom!

Vervoer

Openbaar vervoer

Het OV naar ons festival is een makkie! Het vanuit heel Nederland goed bereikbare NS Station Amsterdam Centraal is het vertrekpunt van het (gratis) festivalpontje die je binnen een paar minuten naar de NDSM-werf vaart!  

Fiets

Kom je op je tweewieler? Dan kun je deze het beste in de fietsenstalling bij Amsterdam Centraal Station parkeren en je weg vervolgen met de immer gezellige festivalpont.

Maar er zijn meerdere wegen die naar de NDSM-werf leiden! In plaats van de festivalpont kun je ook kiezen voor de Buiksloterwegpont. Vanaf daar is het nog een kleine tien minuten-durende fietstocht door het pittoreske Amsterdam Noord.

Auto

Ben je van plan om met de auto naar de NDSM-werf te komen? Dat kan, maar we proberen met oog op het milieu het gebruik van deze rijdende sigarendoos te ontmoedigen. Als je echt niet anders kan, prop jullie wagen dan zo vol mogelijk terwijl bestuurders braaf de BOB blijven en MONO rijden. 

Neem op de ring A10 de afslag S116 of S118 en vervolg je weg naar de NDSM. Er kan (gratis) geparkeerd worden in de buurt, maar houd er rekening mee dat er maar een beperkt aantal plaatsen is!

Parkeren

Rondom de NDSM kun je (gratis) parkeren. Houd er wel rekening mee dat er maar een beperkt aantal plaatsen zijn!

Bus

Gezellig, gemakkelijk en voordelig met de bus naar Pleinvrees Festival? Vertrek vanuit jouw woonplaats en reis mee in één van de fijne touringcars via Partybussen.nl. Vroege vogel korting tot 8 weken voor vertrek!

Meer info vind je op festival.pleinvrees.net/busreizen/

Uber

Niet willen stressen over op tijd komen voor het OV, maar ook geen zin om de BOB te spelen of je in te spannen op je swapfiets? Uber is je beste vriend!

Vanaf de afzetplaats rol je zo Pleinvrees Festival op en als je na afloop de borden 'Uber' volgt, zorgt je chauffeur er ook weer voor dat je keurig netjes thuis wordt afgezet. Of misschien nog even omrijden langs onze after? :)

Celebrate Safe

Wat is Celebrate Safe?

Met elkaar dansen tot de zon ondergaat moedigen wij alleen maar aan! Maar wat wij net zo belangrijk vinden is dat iedereen veilig thuiskomt. Feesten kan namelijk best wat risico’s met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan uitdroging van alcohol, de risico’s van harddrugs of het oplopen van een zonnesteek. Wij vinden het belangrijk dat iedereen veilig feest en daarom werken wij samen met Celebrate Safe. Celebrate Safe is een platform wat professionele voorlichting en hulpverlening biedt. Zo dragen we bij aan een veiliger en gezonder uitgaansleven!

Alcohol en drugs

Alcohol en drugsgebruik is nooit zonder risico’s! Denk aan je lichaam en probeer maat te houden. Vergeet ook niet dat harddrugs nog altijd illegaal zijn! Het lijkt misschien in onze tolerante maatschappij dat drugs geaccepteerd is, maar wettelijk is dit niet toegestaan. Kies je er toch voor om drugs te gebruiken? Laat deze dan testen voordat je ze gebruikt. Hiernaast is het erg belangrijk dat je goed op elkaar let en elkaar natuurlijk nooit in de steek laat. Als je je niet lekker voelt, ga dan meteen naar de EHBO of vraag om hulp. De EHBO heeft beroepsgeheim en zal nooit aangifte doen bij de politie. Bovendien zijn ze een luisterend oor en kan je even tot rust komen bij ze! Wil je meer informatie hierover of meer weten over de gezondheidsrisico’s, ga dan naar www.drugsenuitgaan.nl.

Maatregelen

Drugs zijn wettelijk niet toegestaan en dus ook niet op Pleinvrees Festival. Bij de ingang wordt iedere bezoeker gecontroleerd en dus ook gefouilleerd op het bezit van softdrugs en harddrugs. Mocht je iets op zak hebben, dan kun je een boete of zelfs een celstraf krijgen.

Meer informatie

Onze huisregels

Gewoon doen zoals je bij je moeder thuis doet, dus hierbij de huisregels.

Algemene voorwaarden

Lees hier de algemene voorwaarden.

Privacy statement

Lees hier de Privacy Statement.

En uiteraard is Pleinvrees Festival geen privacy gelegenheid.

I Love my ears

Pas op je oren! 

Het is verstandig om op maat gemaakte gehoorbescherming met speciale muziekfilters te dragen wanneer het geluid boven de 87 dB uitkomt. Vergeten? Kwijt? Nog niet aangeschaft? Op Pleinvrees Festival verkopen we PartyPlugs oordoppen van Alpine. Met deze oordoppen kun je de muziek nog steeds perfect horen, gesprekken blijven verstaanbaar en 't meest belangrijk: je beschermt je oren tegen gehoorschade en die vervelende piep na het festival. Daarbij zitten ze ook nog eens super comfortabel!

Tijdens Pleinvrees Festival kun je deze kopen bij de kassa's op het terrein. Het zijn geen wegwerp-oordoppen, dus na Pleinvrees Festival ben je er ook nog wel even zoet mee op andere festivals.

Love your ears!

Overige vragen?

Staat je vraag hier niet bij? Dan is dat vast een hele bijzondere! Stel deze dan maar stiekem over de mail. Dit kan naar info@pleinvrees.net