Pleinvrees Festival is afgelast

Lieve mensen,

We hebben slecht nieuws. Pleinvrees Festival is afgelast. Met het oog op de weersvoorspellingen is na overleg met de gemeente en betrokken veiligheidsdiensten vastgesteld dat we de veiligheid van onze bezoekers niet kunnen garanderen.

Wij kunnen het bijna nog niet geloven dat we na maanden van voorbereiden worden gedwongen tot dit besluit. Ondanks alle extra voorzorgsmaatregelen is er niets wat wij kunnen doen om het terrein voor te bereiden op de windsnelheden die zaterdag zijn voorspeld op de NDSM-werf. Hieronder vind je meer informatie over hoe het zo ver heeft kunnen komen.

  • Gedurende de opbouwperiode en tijdens het festival staan wij altijd in nauw contact met het professionele weermonitoringsservice Meteo Consult. Vanzelfsprekend anticiperen wij op verschillende slecht-weer scenario's.
  • Ons festivalterrein (tenten, podia, speakertorens, etc.) is veilig tot een bepaald weerbeeld. De constante harde wind en extreem harde windstoten die door Meteo Consult worden verwacht zijn voor ons evenement boven de kritische grens.
  • Deze grens wordt bepaald aan de hand van de maximale waarden gesteld door leveranciers van alle infrastructuur op het terrein zoals bijvoorbeeld tenten, podia en speakertorens.

Met het te verwachten en aan ons voorspelde weerbeeld in het vooruitzicht kunnen en mogen wij de veiligheid van jullie als bezoekers en onze crew niet garanderen.

Wij zijn er echt kapot van en we kunnen ons voorstellen dat jullie dat ook zijn. We hopen op jullie begrip voor deze moeilijke beslissing en voor het feit dat wij geen risico's nemen met jullie veiligheid.

Natuurlijk gaan we ervoor zorgen dat iedereen met een kaartje voor Pleinvrees Festival zijn geld terugkrijgt. Jullie krijgen uiterlijk 14 juni meer informatie over dit proces. Hier nemen we ook procedures voor bijvoorbeeld tickets gekocht via Ticketswap in mee.

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit bericht, stuur dan een mailtje naar info@pleinvrees.net.

🧡 Pleinvrees crew